Information om området

Kopparbo äger 49 hektar (likvärdigt med 96 fotbollsplaner). Området består av åkrar och ängar som används till lägerplatser för upp till 5 000 personer, samt skog där du får ta ved och virke till dina lägerarbeten. På området sträcker sig även en lång sandstrand med flera fina badplatser. Stranden är långgrund och vattnet håller en god kvalitet. Dessutom har vi nyttjanderätt på skogarna runt anläggningen. Trots de stora arealerna lämpar sig lägerområdet lika väl för mindre som större grupper, du har möjlighet att få ett eget lägerområde. Det finns möjlighet till förläggning inomhus med sammanlagt ett 50-tal bäddar (totalt för både funktionärer och besökare).

Norra

Kopparbo Norra är det största huset. Här finns 22 bäddar delat i 4 rum, kök, två matsalar, ett sällskapsrum med kamin, två toaletter och tre duschar. Huset är vinterbonat och har porslin för 60 personer. Här bor lägerskolor, men under sommaren är det främst våra funktionärer som bor här.

Södra

Kopparbo Södra är kontor samt boende för nio funktionärer. I källaren finns tvättmaskin för gårdens egna tvätt.

Drängen, Halvan och Smeden

Våra småhus erbjuder övernattningsplats för fyra eller sex personer i varje stuga. De är varmbonade men saknar toalett och dusch. De ligger dock i närhet till utedassen vid “Norra”. Dessa stugor kan bokas av gästande grupper. Ingen matlagning i dessa stugor, tillgång till vattenkokare finns.

Särna

Särnastugan ligger mittemot ”Norra”. Stugan är en kurslokal som rymmer upp till 20 personer. Golvförläggning kan ske på tältsängar med upp till 12 personer. Lilla rummet har en våningssäng.

Hygien

Lägerplatserna är försedda med tanktoaletter. Vid lägerängarna finns vattenrännor för tandborstning. Det finns en duschanläggning med tre bås. Kapaciteten är begränsad, så de är företrädesvis för ledare och personer med särskilda behov. Huvudsakliga hygienen sköts i sjön.

Lägerbod

Kopparbo har en egen lägerbod där du kan handla glass, godis, vykort m.m.

Café

Kopparbo har ett café inhyst i en gammal lada, här är både mysigt och gemytligt. Caféet går att boka för t.ex. ledarcafé, utmanarkväll eller liknande. Vid storläger anordnas det ibland café öppet för alla deltagare.

Vindskydd

Det finns tre fasta vindskydd på området, samt ytterligare två stycken 500-600 meter ifrån Viken. I varje vindskydd kan det bo 6-8 personer.