Aktiviteter på Kopparbo

På Kopparbo finns ett antal aktiviteter. Ett kontinuerligt arbete pågår för att utveckla, förbättra och säkerställa de olika programmen och aktiviteterna. Fråga oss om det är något du inte hittar.

• Lägerplats (äng, lägerbålsplatser, fasta vindskydd, tillgång till sjön och skogen, kunna ta slanor, ved)
• Mat för egen tillagning (frukost, lunch, middag, kvällsfika samt frukt).
• Hygien (vatten, sophämtning, toaletter, duschar)
• Samlingsutrymmen i mån av plats (Norra ladan samt ladugårdcaféet)
• Aktiviteter (Aktivitetsboxar, Backklättring, Bakning, Disco, Flygande ekorren, Hinderbana, Hängmattelund, Höga lagbanan, Jacobs stege, Kanoter, Klättertorn, Låga lagbanan, Naturrum, Naturspår, Orientering, Pingis, Pionjärspår, Roddbåtar, Runsten, Samarbetsgläntan, Utomhuskyrka).

Det är tilläggsavgifter för Smide, Paracord, Kåsapåse och Bastu.

Tider för programpass

Vi delar in dagen i 3 delar för aktiviteter, för- och eftermiddag samt kväll.

Förmiddag 9.00 – 12.00Eftermiddag 14.00 – 17.00Kväll 19.00 – 21.00

Vi försöker planera funktionärsledda aktiviteter på dagen men vi planerar programmen med våra gäster efter önskemål så gott vi kan.

Funktionärsledda aktiviteter

Tillsammans med Kopparbos personal kan ni stapla drickabackar och se vem som kommer närmast trädkronorna. Endast en åt gången kan klättra så här är det bra med små grupper för att minimera väntetiden. Personal från Kopparbo finns på plats för att hjälpa till med säkerheten.
Denna aktivitet använder samma säkerhetslina som höga lagbanan, så de går inte att göra samtidigt.

Här får du en rejäl flygtur och ser kanske samtidigt ut som en ekorre som hoppar från ett träd till ett annat. Du springer framåt och samtidigt drar patrullen i andra änden av repet.

Två vänner tar sig från träd 1 till träd 2 gåendes på en vajer några meter upp i luften med hjälp av varandra. Du är då säkrad i sele av personal från Kopparbo.
Beräknad tidsåtgång per lag om två personer är ca: 10-15min.
Den här aktiviteten är på samma plats som Backklättringen och kan inte användas samtidigt!

Grupper om tre personer försöker med hjälp av samarbete sinsemellan klättra till toppen av den cirka 15 meter höga stegen. Ni är säkrade med selar och rep. Personal från Kopparbo finns på plats för att hjälpa till med säkerheten.

Prova på att klättra så högt du vågar på våra två tolv meter höga klättertorn! Här finns något som passar alla. De har sammanlagt åtta banor med olika svårighetsgrad, där du har möjligheten att träna klättring, en kul och spännande upplevelse tycker de flesta. Har du klättrat förut finns det utmaning även för dig. Personal från Kopparbo finns på plats för att hjälpa till med säkerheten.

Pionjärspåret är ett upplevelsespår där du får anta utmaningen att ta dig över ett flertal olika broar och stegar.
Spåret har ett fartfyllt avslut.

Glid nedför backen på Kopparbos egna vattenrutschkana som består av en 50 meter lång duk. Ovanför ställs en kubik såpvatten som räcker cirka 45 minuter, vilket räcker gott åt en grupp på 10-30 personer. Vi rekommenderar bad efter denna aktivitet. 

 


En gammaldags aktivitet för de lite äldre.
Här testar vi på järnsmide, då får man göra bland annat en krok, kapsylöppnare, smycke eller något annat man kan komma på. Denna aktivitet har begränsat antal platser (ca 12 st/pass) och kan endast genomföras då smed finns på plats. Minimiålder är 14 år.

Boka intresse i förväg för att se om det finns en smed tillgänglig, kontakta gärna smeden på smide@kopparbo.com när ni vet när ni kommer eller om ni har frågor.
(1-4 personer = 170 kr/person. 5 eller fler personer 150 kr/person)

Egenledda aktiviteter eller efter instruktion av funktionär

Det finns ett antal aktivitetsboxar som innehåller aktiviteter som ni genomför på egen hand men de instruktioner som finns i lådan. Boxarna finns i programboden.
(genomförs på egen hand)

Här gäller det att vara snabb och hålla tungan rätt i mun så du håller balansen när du skyndar mellan träd, upp, över, ner under, igenom och runt hindren i banan. Ha på dig ordentliga skor och ta med egen tidtagning om ni vill göra det på tid. För att göra det svårare kan ni hålla varandra i hand och se hur långt ni kommer.
(genomförs efter instruktion av funktionär)

Kopparbo har tagit fram flera aktiviteter som ska få gruppen att samarbeta bättre. Genom att hjälpas åt och klara uppgifterna tillsammans, skapas gemenskap och förståelse. Instruktioner hämtas på kontoret i Södra.
(bokas med funktionär eller genomförs på egen hand efter instruktion av funktionär)

Hos oss på Kopparbo kan du enkelt ge dig ut på sjön i våra kanoter, antingen två eller tre personer per kanot. Vi tillhandahåller flytvästar, men ni bemannar själva följebåten och står för säkerheten. OBS! Genomförs endast om vädret tillåter.
Förutom att paddla från A till B kan vi rekommendera kanotbrännboll, kanotorientering, ljusspår på vattnet samt kanotslalom. De aktiviteterna behöver ni förbereda själva. 

Karta för kanot och patrullbåt
(genomförs efter instruktion av funktionär)

Hos oss på Kopparbo kan du enkelt ge dig ut på sjön i ett 40-tal kanoter, antingen två eller tre personer per kanot. Vi tillhandahåller flytvästar, men ni bemannar själva följebåten och står för säkerheten. OBS! Genomförs endast om vädret tillåter.
Förutom att paddla från A till B kan vi rekommendera kanotbrännboll, kanotorientering, ljusspår på vattnet samt kanotslalom. De aktiviteterna behöver ni förbereda själva.

Karta för kanot och patrullbåt
(genomförs efter instruktion av funktionär)

Gruppen ta sig över på en vajer som är upphängd cirka 50 cm ovanför marken utan att ramla ner. Varje delsträcka har sina utmaningar. Samarbete behövs för att klara uppgiften. Personal från Kopparbo finns på plats för att hjälpa till med säkerheten. 

I Naturrummet undersöker du småkryp som du själv fångat i Koppartjärn eller i området runt Kopparbo. Med hjälp av stereoluppar och enkla bestämningsnycklar utforskar du en ny spännande värld och kan lätt artbestämma dina kryp. Personal från Kopparbo finns på plats för att hjälpa till.
(genomförs på egen hand efter instruktion av funktionär eller bokas med funktionär)

Runt vårt område ringlar sig en trevlig tipspromenad med naturfrågor. Frågorna har två olika svårighetsgrader så ung som gammal eller rättare sagt insatt som nybörjare kan tävla med varandra.
(genomförs på egen hand efter instruktion av funktion)

Vi har en egen orienteringskarta med ett antal fasta orienteringskontroller inritade.
(genomförs på egen hand efter instruktion av funktionär)

Vi har en fin bakstuga med sex stycken utomhusugnar under tak i där man kan baka Dalaregementets kusar eller bullar. Personal från Kopparbo finns på plats för att hjälpa er igång. Förberedelser krävs av gruppen innen för att göra det smidigare (förbereda ved och tända ugnarna).
(genomförs på egen hand efter instruktion av funktionär)

(spontanaktivitet för 40 kr/påse. Särnastugan bokas)
Om ni vill kan ni få möjlighet att sy varsin kåsapåse att förvara matgrejer eller andra saker i. Denna aktivitet förutsätter att Särnastugan är ledig och att en ledare från er överser aktiviteten. Hör med personalen om ni är intresserade av detta! 

makrame armband av paracord

(spontanaktivitet, fråga personalen om tillgång till material. 40 kr/armband)
Gör makramé-armband av paracord.

dalahäst ämne

(spontanaktivitet, fråga personalen om tillgång till material. 40 kr/ämne)
Tälj en dalahäst från ett förberett ämne och gör den din egen!
 

Koppla av efter en lång lägervecka, eller värm upp er om det är kyligt. Bastun är vedeldad med utsikt över sjön. Ombyte sker utomhus under tak. Det får plats ett 10-tal personer samtidigt.
Ved finns i en låda bakom bastun, men ni behöver ändå själva såga/klyva upp.
Vid eldningsförbud kan denna aktivitet troligen ändå genomföras tack vare innesluten eld. Men var extra försiktig. 


Bastu inkl ved 125 kr (gäller lägerdeltagare)
Bastu inkl ved 300 kr (direkt hyrning av bastu endast)