Anläggningen

Området

Kopparbo äger 49 hektar (likvärdigt med 96 fotbollsplaner). Området består av åkrar och ängar som används till lägerplatser för upp till 5 000 personer, samt skog där du får ta ved och virke till dina lägerarbeten. På området sträcker sig även en kilometerlång sandstrand med flera fina badplatser. Stranden är långgrund och vattnet håller en god kvalitet. Runt anläggningen har vi nyttjanderätt-avtal på ytterligare 91 ha skog. Trots de stora arealerna lämpar sig lägerområdet lika väl för mindre som större grupper, du har möjlighet att få ett eget lägerområde. Det finns möjlighet till förläggning inomhus med sammanlagt ett 50-tal bäddar (totalt för både funktionärer och besökare).

 

Norra

Kopparbo Norra är det största huset. Här finns 22 bäddar (2+4+6+10), kök, två matsalar (det större har whiteboard och det mindre har projektor och ljudutrusning), ett sällskapsrum med kamin, två toaletter, tre duschar och bastu. Huset är vinterbonat och har porslin för 60 personer.

 

Södra

Kopparbo Södra är kontor samt boende för nio funktionärer. I källaren finns tvättmaskin för gårdens egna tvätt.

 

Småhusen

Våra småhus erbjuder övernattningsplats för fyra eller sex personer i varje stuga. De är varmbonade men saknar toalett och dusch. De ligger dock i direkt närhet till ”Norra” så de bekvämligheterna kan du tillgodose dig därifrån.

 

Särnastugan

Särnastugan ligger mittemot ”Norra”. Stugan är en kurslokal som rymmer upp till 30 personer. Golvförläggning kan ske för upp till 20 personer. Lilla rummet har en våningssäng och skrivare.

 

Hygien

Lägerplatserna är försedda med tanktoaletter. Vid lägerängarna finns handfat för tandborstning. Det finns en duschanläggning med fem bås som är uppvärmd med solenergi. För övrigt sköts hygienen i sjön.

 

Café och Lägerbod

Kopparbo har ett café inhyst i en gammal lada, här är både mysigt och gemytligt. Se till att gå dit i tid på kvällen så du får en bra plats. OBS! Caféet är bara öppet vid storläger. Kopparbo har även en egen lägerbod där du kan handla glass, godis, vykort.

 

Vindskydd

Det finns tre fasta vindskydd på området, samt ytterliger två stycken 500-600 meter ifrån Viken. I varje vindskydd kan det bo 6-8 personer.

 

Mobilteckning och internet

Mobilteckningen varier beroende på operatör samt vart på området du befinner dig. Generellt är det bäst teckning nere vid sjön samt om du har Tele2, Comviq eller Telenor.

Vid Norra och Södra finns wifi som går på länk från Tele2:s mobilmast. Kapaciteten är begränsad så det behövs lösenord för att kunna använda wifi.